Selecteer uw pagina
Te koop: Vogelhuisjes, insectenhotels, legpuzzelblad, klik hier -- 12, 13 en 14 september beginnen de schilderlessen weer, klik hier -- 30 september, 1 en 2 oktober Quilt en Keramiek tentoonstelling, klik hier -- 4 oktober begint het Dansen 55+ weer, klik hier -- 22 oktober weer een koekbakfestijn voor kinderen van 4-12 jaar, klik hier -- 26 oktober dromenvanger maken voor de knutselaars van 6-12 jaar, klik hier -- 4, 5 en 6 november 19e boeken- platen- en cd-markt, klik hier -- 19 november opgaveformulier sinterklaasfeest, klik hier -- OPROEP Klaverjassers gezocht !, klik hier -- OPROEP Alle wijkbewoners, klik hier -- OPROEP Darters gezocht voor op de donderdagavond, klik hier -- OPROEP Biljarters gezocht voor op de donderdagavond, klik hier

Nieuws

Inhoud:

2022-08-01 Springkussenfestival
2022-08-03 Herfst Weidebliktocht
2022-08-03 Quilt en Keramiek expositie
2022-08-03 Gewijzigde opzet sinterklaasfeest
2022-01-10 Uitbreiding fietsenstalling.
2021-11-06 Van de klaverjasvereniging: Klaverjassers gezocht.
2021-08-08 Van de voorzitter van de activiteitencommissie
 

Springkussenfestival op 17 augustus in het Steenbergerpark.

Wijkvereniging De Weide heeft de vakantiespeeldag een nieuwe naam gegeven en dat is Springkussenfestival. Deze naam doet meer recht aan deze dag omdat er maar liefst 12 springkussens worden geplaatst. De gemeente heeft laten weten dat de regels voor het organiseren door een rechterlijk uitspraak zijn aangescherpt en is er een quick scan WNB nodig en een stikstofdepositie berekening. Gelukkig mogen we gebruik maken van de rapporten die de organisatie van het stadsparkfestival heeft laten opstellen en dat bespaart ons veel kosten.

Op 17 augustus worden in het Steenbergerpark naast de fietscrossbaan 12 springkussens opgesteld. Deze zijn bedoeld voor de kinderen van de basisschool. De volgende attracties zijn besteld : Sweeper, slagbal, klimpalm, slingerbal, paddenstoel ballen bad, stormbaan 24 m lang, klimglijbaan, kleine glijbaan Dolfijn, de springkussens Bleeper met IPS, brandweer, piratenboot en lego.

Kinderen kunnen een toegangsbandje kopen. Voor leden van wijkvereniging De Weide bedraagt de prijs € 2,50 en voor niet-leden € 4,00. De kinderen ontvangen een bon voor een ijsje en limonade. Verder kunnen de ouders plaats nemen op het terras en bij de bar is koffie en fris verkrijgbaar. Voor de inwendige mens zijn er broodjes knakworst en poffertjes.

 

Herfst Weidebliktocht op zaterdag 10 september.

Alle voorbereidingen zijn in gang gezet om op zaterdag 10 september de Herfstweidebliktocht te organiseren. De routes voor deze wandeltocht zijn inmiddels op papier gezet en nu volgt nog een laatste controle wandeling. De vrijwilligers zijn weer gevraagd en de gemeente heeft laten weten dat geen evenementenvergunning nodig is maar dat volstaan kan worden met een melding en dat scheelt weer aardig wat werk.

Vertrekpunt en finish: wijkgebouw de Weideblik. Het start/finish bureau sluit om 17.00 uur
Onderweg zijn voor de diverse afstanden rustpunten ingebouwd en er zullen ook enkele versnaperingen worden uitgedeeld.

De volgende afstanden kunnen worden gelopen:

  5 km start vanaf 09.00 tot 13.00 uur.
10 km start vanaf 08.30 tot 12.00 uur.
15 km start vanaf 08.30 tot 12.00 uur.
20 km start vanaf 08.00 tot 10.00 uur.
30 km start vanaf 08.00 tot 10.00 uur.

De deelnamekosten zijn t/m 12 jaar onder begeleiding gratis en daarboven € 4,00. Leden van de wijkvereniging en van de KWBN ontvangen € 1,00 korting.

 

QUILT EN KERAMIEK EXPOSITIE  op 30 september en 1 en 2 oktober.

Op 30 september en 1 en 2 oktober organiseren de quilt- en de keramiekgroepen van de wijkvereniging een grote expositie in het wijkgebouw. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Tentoonstellingsmateriaal is al besteld en  er is een fotoshoot geweest waarbij een groot aantal quilts op foto zijn gegaan. Die foto’s zijn bestemd voor de catalogus die bijna klaar is en waarin alle werken worden omschreven, zodat elke bezoeker informatie krijgt over de geëxposeerde quilt en keramieken objecten.  De wijkvereniging gaat met haar tijd mee en heeft voor de eerste keer gekozen om de catalogus in digitale vorm uit te brengen. Een bijkomend voordeel is dat minder papierverbruik goed is voor het milieu. Bij de ingang komt een QR code te hangen waarmee toegang wordt verkregen tot de catalogus. Voor mensen die geen QR code kunnen scannen zullen een aantal leenexemplaren van de catalogus beschikbaar zijn.

Bij de opening zal een gezamenlijk werkstuk van de quilt- en keramiek groepen worden onthuld. Zowel door de quilt- als door de keramiek groepen wordt hard gewerkt om alle delen voor het werkstuk op tijd klaar te hebben.

De quilt groepen zijn niet alleen hard bezig geweest om hun eigen quilts op tijd klaar te krijgen voor de fotosessie ook zijn ze druk in de weer geweest om gezamenlijk een verlotingsquilt te maken. Dit is een hele grote quilt en dit is de hoofdprijs bij de verloting die tijdens de expositie plaats vindt. De opbrengst van de verloting gaat naar het Toon Hermans Huis.

Openingstijden;

30 september       : 15.00 - 20.00 uur

1 oktober              : 10.00 - 17.00 uur

2 oktober              : 13.00 – 17.00 uur

Toegang: € 5,00 incl. een bon voor een kopje koffie.

 

Gewijzigde opzet Sinterklaasfeest.

Ook dit jaar wordt het Sinterklaasfeest gevierd bij de wijkvereniging, maar de opzet is enigszins gewijzigd.

Er is geen rondgang meer met bus en muziek. Wij hebben de laatste jaren gezien dat de opkomst op de 4 halteplaatsen niet al te groot is terwijl de kosten voor de rondgang hoog zijn. Nu de vereniging dit jaar geconfronteerd wordt met een daling van de subsidie en dit gaat gepaard met prijsstijgingen voor energie, papier voor de wijkkrant, inkoop van bier en frisdrank etc. is het noodzakelijk uitgaven kritisch tegen het licht te houden. Naast het terugbrengen van het springkussenfestival van 2 dagen naar 1 dag is ook besloten om de intocht van Sinterklaas te laten vervallen. Hiervoor in de plaats komen twee activiteiten. Op vrijdagavond 18 november is er een Pieten disco en op zaterdag 19 november gaat Sinterklaas op huisbezoek bij de kinderen die zich daarvoor hebben aangemeld. Hiervoor geldt dit jaar wel de voorwaarde dat de bezoeken alleen gebracht worden bij leden van wijkvereniging De Weide.

Meer informatie over de opzet van beide activiteiten volgt in de komende maanden.

 

Uitbreiding fietsenstalling.

Het nieuwe jaar is goed begonnen want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. De gemeente is gestart met de uitbreiding van de capaciteit van de fietsenstalling. De huidige stalling heeft ruimte voor een paar fietsen en ligt ook wat uit het zicht en het kwam met enige regelmaat voor dat de duurdere fietsen daar werden ontvreemd. Daarom heeft de wijkvereniging een aantal jaren terug zelf een ruimte naast het wijkgebouw voor zien van een hekwerk met slot. Maar ook dat is niet voldoende gebleken. Nu wordt voor het raam van de ontmoetingsruimte een flinke uitbreiding van de fietsenstalling gerealiseerd en het voordeel is dat wij vanuit onze meest gebruikte ruimte een goed zicht hebben op de fietsenstalling, waardoor de kans dat een fiets daar gestolen wordt een stuk kleiner is.

 

Oproep van de Activiteiten commissie

De Activiteiten Commissie is naarstig op zoek naar mensen, die zich gemiddeld acht uurtjes per maand in willen zetten voor de activiteiten die wij organiseren. Verder vergaderen wij ongeveer tien keer per jaar.

 

Om alle activiteiten draaiende te houden is het van groot belang dat er nieuwe, jonge en enthousiaste vrijwilligers bij komen. Wij zoeken enthousiaste mensen die een aantal keren per jaar een dag of middag/avond willen helpen bij een van onze activiteiten zoals: Koningsdag, koekjesbakken, kinderbingo, paaseieren zoeken, Sinterklaasfeest, oliebollen bakken, enz. enz.

 

Wij, van de wijkvereniging, zouden het jammer vinden als activiteiten niet meer georganiseerd kunnen worden omdat er te weinig vrijwilligers zijn. Daarom doen wij hierbij een oproep: Mensen die de wijkvereniging en de jeugd uit onze wijk een warm hart toe dragen, willen wij vragen om zich op te geven als vrijwilliger.

 

Wij hopen op veel reacties.

 

Met vriendelijke groeten,

Jos Diphoorn,

voorzitter Activiteiten Commissie.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  
 

 

 

   

 

 

 

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×