Selecteer uw pagina
Te koop: Vogelhuisjes, insectenhotels, legpuzzelblad, klik hier -- Er zijn nog plekken bij diverse activiteiten, klik hier -- 8 februari 2023 Workshop weven voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, klik hier -- 3 en 4 maart 2023 Weideblik Toneeluitvoering 'Bruin café dubbel D', klik hier -- 11 maart 2023 Compostactie, opgeven tot uiterlijk 3 maart, klik hier -- 18 maart 2023 Weideblik wandeltocht 5, 10, 15, 20 en 30 km, klik hier -- 29 maart 2023 Paaasknutselmiddag voor de jeugd, klik hier -- 10 april 2023 Paaasontbijt en paaseieren zoeken, klik hier -- 16, 17 en 18 juni 2023 Boeken-, Platen-, CD- en DVD-markt, klik hier -- OPROEP Klaverjassers gezocht !, klik hier -- OPROEP Alle wijkbewoners, klik hier -- OPROEP Darters gezocht voor op de donderdagavond, klik hier -- OPROEP Biljarters gezocht voor op de donderdagavond, klik hier

Quilten

QUILTGROEP DE WEIDE

QUILT EN KERAMIEK EXPOSITIE  op 30 september en 1 en 2 oktober.

Op 30 september en 1 en 2 oktober organiseren de quilt- en de keramiekgroepen van de wijkvereniging een grote expositie in het wijkgebouw. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Tentoonstellingsmateriaal is al besteld en  er is een fotoshoot geweest waarbij een groot aantal quilts op foto zijn gegaan. Die foto’s zijn bestemd voor de digitale catalogus waar al volop aan wordt gewerkt en waarin alle werken worden omschreven, zodat elke bezoeker informatie krijgt over de geëxposeerde quilt en keramieken objecten.  De wijkvereniging gaat met haar tijd mee en heeft voor de eerste keer gekozen om de catalogus in digitale vorm uit te brengen. Een bijkomend voordeel is dat minder papierverbruik goed is voor het milieu. Bij de ingang komt een QR code te hangen waarmee toegang wordt verkregen tot de catalogus. Voor mensen die geen QR code kunnen scannen zullen een aantal leenexemplaren van de catalogus beschikbaar zijn.

Bij de opening zal een gezamenlijk werkstuk van de quilt-en keramiek groepen worden onthuld. Zowel door de quilt- als door de keramiek groepen wordt hard gewerkt om alle delen voor het werkstuk op tijd klaar te hebben.

In de grote zaal op de begane grond, de hal en 2 zalen op de eerste verdieping zullen ca 125 quilts te zien zijn. In elke ruimte zullen ook keramieken werkstukken te zien zijn.  Het gezamenlijke werkstuk komt op het toneel te staan. In de grote zaal zal ook een stand van een quilt winkel aanwezig zijn.

De keramiekgroepen zullen ook hun ruimte op de begane grond openstellen en het plan is om daar enkele workshops raku stoken te geven.

De quilt groepen zijn niet alleen hard bezig geweest om hun eigen quilts op tijd klaar te krijgen voor de fotosessie ook zijn ze druk in de weer geweest om gezamenlijk een verlotingsquilt te maken. Dit is een hele grote quilt en dit is de hoofdprijs bij de verloting die tijdens de expositie plaats vindt. De opbrengst van de verloting gaat naar het Toon Hermans Huis.

Openingstijden;

30 september       : 15.00 - 20.00 uur

1 oktober              : 10.00 - 17.00 uur

2 oktober              : 13.00 – 17.00 uur

Toegang: € 5,00 incl. een bon voor een kopje koffie.

 

Hieronder wat meer informatie over het Toon Hermans huis.

Toon Hermans Huis Drenthe

Centrum voor leven met en na kanker

Het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen, is een ontmoetingsplek waar iedereen die geconfronteerd wordt met kanker, kan binnenlopen. Ook zijn of haar partner, familie en vrienden zijn welkom. Samen met lotgenoten en goed opgeleide vrijwilligers (her)vinden mensen hier hun kracht om verder te gaan met hun leven.

Als je met kanker te maken krijgt staat de wereld op zijn kop, en niet alleen je eigen wereld ook die van de mensen om je heen. In ons centrum op de bovenste verdieping van Het Klooster kun je terecht met vragen en problemen over wat kanker met jouw leven doet of heeft gedaan. In een ongedwongen sfeer kun je je verhaal en ervaringen vertellen en delen. Je wordt gezien als mens, niet als patiënt. Vrijwilligers nemen de tijd, hebben begrip voor jouw situatie en geven troost. Ook voor naasten en nabestaanden is het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) een plek voor een fijn gesprek en een luisterend oor. Met elkaar kunnen we binnen het THHD echt het verschil maken voor mensen die op welke manier dan ook te maken krijgen met kanker.

Je leven weer oppakken
Vaak wordt gedacht dat het ‘klaar’ is als het medisch traject voor de behandeling van kanker achter de rug is. Maar vaak begint het dan pas. Je leven weer oppakken na alle behandelingen, verdriet en zorgen is een enorme uitdaging.. Ons doel is onze gasten te helpen om de kwaliteit van leven met en/of na kanker te behouden of te verbeteren. De nadruk ligt niet op wat er niet meer is maar juist op wat er wel is en kan. Het gaat erom dat je weer eigen regie over je leven krijgt.  Binnen de muren van het THHD is het echt geen ‘tranendal’, bezoekers zeggen zelfs dat het er leuk is.

Samen doen
De organisatie van het THHD draait volledig op vrijwilligers. onder wie gastdames en gastheren. Zij staan klaar om je te ontvangen en te woord te staan. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan natuurlijk wel als je het fijn vindt eerst één op één kennis te maken. We weten dat veel mensen baat kunnen hebben bij ons centrum. Door samen te doen, kom je in contact met lotgenoten. Het aanbod van activiteiten is breed: schilderen, koken, schrijven, yoga, lezingen, groepsgesprekken, individuele gesprekken  en meer. Erkenning, ervaringen delen, tips uitwisselen en simpelweg naar elkaar luisteren. Een goed gesprek komt dan als vanzelf.

Wilt u meer weten kijk op de website: toonhermanshuisdrenthe.nl, vragen kunt u kwijt via de mail: info@thhd.nl

Enkele foto’s van de vorige tentoonstelling