Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Wijkvereniging ontvangt cheque van de Rabo clubkas campagne ,klik hier -- 19 oktober Boekpresentatie over de geschiedenis van De Weide, klik hier -- 20 oktober Koekjesbakken voor de kinderen, klik hier -- 4 november Koppeldarttoernooi, klik hier -- 17 en 18 november boeken-, platen- en cd-markt in de Weideblik, klik hier -- 24 november Sinterklaasfeest, klik hier

Boekpresentatie De Weide - RABO Clubkas campagne

BOEK OVER GESCHIEDENIS DE WEIDE verschijnt op 19 oktober

Op vrijdagavond 19 oktober presenteren Albert Metselaar en Marga Zwiggelaar het door hen geschreven boek over de geschiedenis van De Weide. Hieronder een globale beschrijving van de inhoud van het boek. De veel gehoorde uitspraak “De Weide is nog niet zo oud” wordt in dit boek naar het rijk der fabelen verwezen. Hoogeveen is in de grond van zijn bestaan een dubbelplaats. Twee helften met een eigen geschiedenis. Het gaat niet helemaal precies op, maar globaal kunnen we zeggen dat de scheiding bij de A 28 ligt. De Weide heeft een geschiedenis die nauw verbonden is met het andere Hoogeveen, op de oostkant van de grote weg, maar het is wel een eigen geschiedenis. De Weide is nog niet zo oud, horen we ook wel eens. Nou, daar zullen we dan raar van opkijken. De oudste geschiedenis van De Weide gaat terug tot de middeleeuwen en wat er vanuit de tijd bekend is, het wordt erin verwerkt. Ook wat we weten van de velden en weiden van Steenbergen en Ten Arlo wordt in het boek beschreven. We zien stukje bij beetje een buitengebied van de oude gemeente Zuidwolde groeien. We volgende politieke ontwikkelingen, die leidden tot de ondergang van de buurtschap De Weide, toen Hoogeveen vrij rigoureus vrijwel alles sloopte wat er nog over was. Die oude geschiedenis van De Weide, en wat er nog bekend is van de mensen die er woonden, dat vindt u allemaal terug in het boek dat op 19 oktober zal worden gepresenteerd.

Na de presentatie is er voor de aanwezigen alle tijd om met elkaar na te praten en een mooie kans voor een reünie voor oud Weidenaren.

Inmiddels zijn er ruim 50 bestellingen in de voorinschrijving geplaatst en dat kan nog steeds. Geef uw naam en adres en telefoon nummer op bij de voorzitter van de wijkvereniging (voorzitter@wijkverenigingdeweide.nl) . U kunt ook uw naam en adres plaatsen op de intekenlijst bij de bar in het wijkgebouw. U bent er dan van verzekerd dat u het boek krijgt voor een prijs die niet boven de 25 euro uitkomt, wat de verkoopprijs later ook wordt. De geschiedenis van De Weide hoort bij u thuis te staan, als u er ooit hebt gewoond, of nu nog onder dak bent. En u steunt de wijkvereniging met uw aankoop!

RABO CLUBKAS CAMPAGNE.

Op maandag 1 oktober heeft Rabobank Het Drentse Land in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne een cheque van € 1095,32 uitgereikt aan wijkvereniging De Weide. De wijkvereniging heeft een bijdrage aangevraagd om daarmee de vakantie speeldagen in augustus mede te financieren. De wijkvereniging is heel blij met het bedrag en het is een stimulans om ook in 2019 de vakantie speeldagen op het programma te zetten. De  wijkvereniging bedankt de Rabobank voor deze meer dan welkome bijdrage en de leden van de Rabobank die hun stem aan de vereniging hebben gegeven