Selecteer uw pagina
De nieuwe Corona-maatregelen voor het wijkgebouw De Weide, klik hier -- Klaverjassers gezocht !, klik hier -- OPROEP aan alle wijkbewoners, klik hier -- Toneelnieuws, klik hier -- OPGELET!! Het Koppel Darttoernooi wat op 28 november a.s. gepland stond in De Weideblik gaat helaas NIET door!! -- 8 december 2021 Kerstknutselmiddag GAAT HELAAS NIET DOOR!, klik hier -- 11 december 2021 Kinderbingo, klik hier -- 21 december 2021 Kerst klaverjas-toernooi, klik hier -- 28 december 2021 Oudejaars klaverjas-toernooi, klik hier -- 30 december 2021 Verkoop van oliebollen, appelflappen en knieperties, klik hier -- Verslag van het koekjes bakken van 23 oktober 2021, klik hier -- Verslag van de 17e boeken-, platen- en cd-markt van 5, 6 en 7 november 2021, vanaf 1 januari géén wekelijkse boekenmarkt meer, klik hier -- -- --

Nieuws

Inhoud:

2021-11-13 Van de voorzitter.
2021-11-10 De nieuwe Corona-maatregelen m.b.t. de toegang tot en het verblijf in het wijkgebouw De Weide.
2021-11-06 Van de klaverjasvereniging: Klaverjassers gezocht.
2021-08-08 Van de voorzitter van de activiteitencommissie

Van de voorzitter.

Beste wijkbewoners,

In de vorige wijkkrant begon ik heel positief met te melden dat de eerste twee maanden van het seizoen positief waren verlopen en dat de meeste activiteiten weer op het niveau van voor corona zitten. Maar in november begonnen de besmettingen toe te nemen en heb ik een paar keer de toegangsregels moeten aanscherpen. En dat was best wel lastig omdat de regels voor een wijkgebouw niet altijd helder zijn. Maar in overleg met de gemeente zijn we er uitgekomen al is het best wel lastig dat niet in alle wijkgebouwen/dorpshuizen dezelfde toegangsregels worden gehanteerd.

Gelukkig hebben wij in oktober en het begin van november naast alle vaste activiteiten weer wat extra activiteiten kunnen organiseren.

Zo hadden we op 9 oktober weer een bingo voor volwassenen en daar was de 1,5 m regel niet meer van toepassing. Wel moesten de mensen bij de deur een QR code kunnen laten zien en dat leidde in enkele gevallen tot een discussie omdat de mensen niet naar binnen mochten. Maar ja wij maken de regels niet, wij voeren ze in dit geval gewoon uit niet alleen omdat we niet opgezadeld willen worden met een hoge boete , maar ook omdat we een bijdrage willen leveren aan het terugdringen van het virus.

Een week later op 16 oktober was er op de zaterdagmiddag een herfstknutselmiddag voor de basisschooljeugd. Dit is een alternatief voor de wekelijkse kinderknutselclubs die bij gebrek aan belangstelling voor een groot deel zijn opgeheven. Er was een goede opkomst en elders in de wijkkrant vindt u een verslag met wat foto’s.

Weer een week later op 23 oktober hadden we de traditionele koekbakmiddag voor de jeugd waarbij met deeg, beschikbaar gesteld door de Echte Bakker Bos, heerlijke koekjes gemaakt en gebakken werden. De opkomst voor deze activiteit was bijzonder groot, maar de vrijwilligers waren voorbereid op dit grote aantal kinderen .

En ook op het daarop volgende weekend, op 30 oktober, was er weer wat te doen in het wijkgebouw en deze keer was het de feestavond voor de vrijwilligers. Na 1 jaar te zijn overgeslagen stond deze activiteit weer op de agenda. En de vrijwilligers verdienen dit ook want het is een hele prestatie om een wijkgebouw te beheren en activiteiten te organiseren met alleen maar vrijwilligers. Ook bij deze avond hebben we alle vrijwilligers met de QR scanner gecontroleerd. Elders in het wijkkrantje vindt u een verslag van deze avond.

En toen kwamen er weer wat aanscherpingen. Dit had tot gevolg dat tijdens de boekenmarkt in het weekend van 5 t/m 7 november de mensen op de eerste dag gewoon naar binnen konden lopen, maar dat op zaterdag en zondag gecontroleerd werd op de QR code.

Daarna heb ik de RIVM regels en de handreiking van het LSA bestudeerd en zijn er weer nieuwe toegangsregels gekomen die voor bijna niemand meer te snappen zijn.

Wij hadden activiteiten waarbij mensen die naar binnen mochten met een mondkapje op, met name als zij zich verplaatsen door het gebouw. Maar er waren ook activiteiten waarbij een QR code verplicht was en dan hoefde je binnen geen mondkapje te dragen. Dus in de gang kom je mensen tegen met en zonder mondkapje en je weet dus niet of iemand zich niet aan de regels houdt.

Wetende dat er een verdere aanscherping aan zou komen heeft de activiteitencommissie 10 november besloten om zowel de intocht van Sinterklaas als het zaalfeest te annuleren. Maar tegelijkertijd is wel besloten om met Sinterklaas de cadeaus bij de kinderen thuis te bezorgen.

Terwijl ik de eerste opzet van dit stukje maak (11 november) kijk ik naast mij op de IPad live naar de gemeenteraadsvergadering. Ik had eigenlijk in het gemeentehuis de beraadslagingen op de publieke tribune willen volgen maar vanwege de 1,5 m maatregel moest ik daar ook naar een scherm kijken en dan kun je net zo goed thuis de live stream aanzetten. En het voordeel is dan ook dat je zo nu en dan tijd hebt om wat anders te doen. Het eindresultaat is niet hoopgevend maar daarover meer elders in de wijkkrant.

En toen kwam er op 12 november de nieuwe persconferentie. Wat dat precies voor de wijkvereniging inhoudt is nog onzeker, maar de bingo van 13 november is geschrapt en als de lock-down langer duurt lopen de kerst bingo en oudejaarsbingo ook het risico geannuleerd te worden. En met de horeca dicht om 20.00 en de 1,5 meter afstand zullen de meeste activiteiten ook tijdelijk worden stilgelegd. Dat zullen we laten weten op de website en op de facebook pagina.

Zodra ik dit stukje af heb ga ik aan de slag met wat er de komende weken nog wel mogelijk is (ik vrees niet veel).

Tenslotte kan ik u melden dat er iemand is die belangstelling heeft voor de functie van secretaris en die gaan wij uitnodigen en vertellen welke werkzaamheden er allemaal moeten gebeuren.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die zo nu en dan eens willen helpen bij een activiteit en ook de barcommissie kan versterking gebruiken.

Dit was het voor deze keer. Ik hoop dat de lock-down niet te lang duurt en daarna hoop ik u terug te zien bij een van de vele activiteiten in het wijkgebouw.

Hein Akerboom, voorzitter

 

 

 

 

De nieuwe maatregelen m.b.t. Corona.

 

 

 

 

Oproep van de Klaverjasvereniging.

 

 

Oproep van de Activiteiten commissie

De Activiteiten Commissie is naarstig op zoek naar mensen, die zich gemiddeld acht uurtjes per maand in willen zetten voor de activiteiten die wij organiseren. Verder vergaderen wij ongeveer tien keer per jaar.

 

Om alle activiteiten draaiende te houden is het van groot belang dat er nieuwe, jonge en enthousiaste vrijwilligers bij komen. Wij zoeken enthousiaste mensen die een aantal keren per jaar een dag of middag/avond willen helpen bij een van onze activiteiten zoals: Koningsdag, koekjesbakken, kinderbingo, paaseieren zoeken, Sinterklaasfeest, oliebollen bakken, enz. enz.

 

Wij, van de wijkvereniging, zouden het jammer vinden als activiteiten niet meer georganiseerd kunnen worden omdat er te weinig vrijwilligers zijn. Daarom doen wij hierbij een oproep: Mensen die de wijkvereniging en de jeugd uit onze wijk een warm hart toe dragen, willen wij vragen om zich op te geven als vrijwilliger.

 

Wij hopen op veel reacties.

 

Met vriendelijke groeten,

Jos Diphoorn,

voorzitter Activiteiten Commissie.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  
 

 

 

   

 

 

 

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×