Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Wijkvereniging ontvangt cheque van de Rabo clubkas campagne ,klik hier -- Verslag en foto's koekbakmiddag 31 oktober, klik hier -- Toneelnieuws, klik hier -- Jubilarissen, klik hier -- Verslag boekpresentatie Geschiedenis van De Weide, klik hier -- 12 december Kerstknutselmiddag, klik hier -- 18 december Kerstklaverjassen, klik hier -- 27 december Oudejaarsklaverjassen, klik hier -- Tot 28 december Oliebollen, Knieperties en/of Appelflappen bestellen, klik hier -- 29 december Bestelde Oliebollen, Knieperties en/of Appelflappen afhalen, klik hier

Boekpresentatie De Weide - RABO Clubkas campagne

Overweldigende belangstelling voor de boekpresentatie De Geschiedenis van De Weide.

In maart 2017 werd de wijkvereniging benaderd door Albert Metselaar waarin hij aangaf dat hij aanknopingspunten zag om bij gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de vereniging een boekje uit te geven over de Geschiedenis van De Weide. Na een tweede wat meer dringend bericht van Albert in mei 2017 raakten we geïnteresseerd en in november vorig jaar hebben we samen met Albert Metselaar en Marga Zwiggelaar om de tafel gezeten.

Albert en Marga vertelden enthousiast over de plannen. Het plan was een boek te schrijven over de geschiedenis van De Weide. Voor mij was De Weide een stukje weiland waar in het midden nog een vuilnisbelt heeft gelegen die goed is afgedekt tot begin jaren 70 een weiland geweest en daarna is daarop de wijk De Weide uit de grond gestampt. Maar uit de verhalen bleek van Albert bleek dat er veel meer was te vertellen over deze wijk en hij ging daarbij de nodige eeuwen terug in de tijd. Na een avond waren wij overtuigd. Er komt een boek over de Weide en de wijkvereniging gaat dit ondersteunen. En dus konden mensen zich bij de wijkvereniging aanmelden voor een boek en gingen Albert en Marga hard aan het werk om het boek te schrijven. En bijna een jaar later werd het boek op 19 oktober gepresenteerd in wijkgebouw De Weideblik in het bijzijn van maar liefst twee burgemeesters nl. burgemeester de Groot van De Wolden en burgemeester Loohuis van Hoogeveen. De aanwezigheid van twee burgemeesters hield verband met het feit dat De Weide voor een groot deel op voormalig grondgebied van De Wolden is gebouwd.

Voor 19 oktober was gerekend op een behoorlijke opkomst en de grote zaal was klaar gemaakt voor de ontvangst van 70 toehoorders. Al snel na het opengaan van de zaal waren alle stoelen bezet en moesten er in allerijl stoelen bij worden geplaatst. Uiteindelijk zaten er iets meer dan 120 mensen in de zaal. De mensen werden bij binnenkomst door de wijkvereniging getrakteerd op koffie met cake, ontbijtkoek lollie of chocolade klompjes. Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten, werd de leiding in handen gegeven aan Albert en Marga. Albert begon met de opmerking dat hij aan het feit dat de heer de Groot zonder ambtsketen was gearriveerd de conclusie had getrokken dat De Wolden definitief af zag van aanspraken op het grondgebied van De Weide. Hiermee kreeg hij de lachers van zowel de burgemeesters als van de zaal op zijn hand en de stemming zat er meteen goed in. De eerste actie was het overhandigen van het eerste boek aan beide burgemeesters. Daarna was er een presentatie over de totstandkoming van het boek. In de zaal zaten veel oud-bewoners en heel vaak hoorde je blijken van herkenning bij oude foto’s of opmerkingen van Albert en Marga.

Tegen 22 uur werd begonnen met het uitgeven van de bestelde boeken en daarna ging iedereen huiswaarts. Het was een buitengewoon geslaagde avond met een onverwacht grote opkomst.

In totaal zijn 155 boeken besteld en de meesten daarvan zijn al opgehaald mar er zijn nog een aantal mensen (ca. 30) die hun bestelde boek nog niet hebben opgehaald. Dat kan nog tot 31 december. Daarna is het boek alleen nog in de winkel (Bruna De Weide) te koop tegen de normale verkoopprijs.

RABO CLUBKAS CAMPAGNE.

Op maandag 1 oktober heeft Rabobank Het Drentse Land in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne een cheque van € 1095,32 uitgereikt aan wijkvereniging De Weide. De wijkvereniging heeft een bijdrage aangevraagd om daarmee de vakantie speeldagen in augustus mede te financieren. De wijkvereniging is heel blij met het bedrag en het is een stimulans om ook in 2019 de vakantie speeldagen op het programma te zetten. De  wijkvereniging bedankt de Rabobank voor deze meer dan welkome bijdrage en de leden van de Rabobank die hun stem aan de vereniging hebben gegeven