Selecteer uw pagina
Nieuws: -- Voor alle vaste activiteiten en evenementen => zie "Agenda" -- Oproep jeugdige timmeraars en knutselaars, in de leeftijdsgroep van 10 t/m 13 jaar, klik hier -- Foto's Weidebliktocht van 10 maart, klik hier -- Verslag Compostactie van 17 en 24 maart, klik hier -- Verslag Paaseieren zoeken van 1 april, klik hier -- Verslag Koppeldarttoernooi van 8 april, klik hier -- Verslag Koningsdag van 27 april, klik hier -- 9 juni weer Bingo in de Weideblik, aanvang 20:00 uur, klik hier -- 16 en 17 juni boeken-, platen- en cd-markt in de Weideblik, klik hier -- 22 en 29 augustus vakantiespeeldagen naast de Weideblik, klik hier -- 6 oktober speelt theatergroep Het Nieuwe Masker “De Vliegende Hollander”, klik hier

De Vliegende Hollander

Theatergroep Het Nieuwe Masker speelt op 6 oktober “De Vliegende Hollander”

Wij hebben van theatergroep Het Nieuwe Masker de vraag gekregen of zij hun nieuwe voorstelling “De Vliegende Hollander” in ons wijkgebouw kunnen brengen en natuurlijk hebben we daar positief op gereageerd.

Na wat zoeken in de agenda is de datum vastgesteld op zaterdag 6 oktober.

Theatergroep Het Nieuwe Masker komt uit Hoogeveen en zij maken al bijna 60 jaar voorstellingen voor jong en oud en voor Jan en Alleman. In het verre verleden hebben zij jeugdvoorstelling in ons wijkgebouw gespeeld en bij een vorig jubileum hebben zij voor de jeugd workshops theater maken georganiseerd. Er si dus sprake van een hernieuwde kennismaking.

Op dit moment speelt het gezelschap een voorstelling over misschien wel de meest bekende en tot de verbeelding sprekende legende uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk: “De Vliegende Hollander”. Het is 1678. Een zware zuidwesterstorm beukt tegen de kust. De gehele vloot ligt al dagen opgesloten in de havens. Op paasmorgen draaide wind maar nam nog ééns in kracht toe. En terwijl de kerkklokken luidden voor het paasmaal, besloot VOC Kapitein Van der Decken alias De Hollander, tegen de zin van zijn vrouw, uit te varen. `We varen uit!´ riep hij. Eenmaal bij Kaap de Goede Hoop belandde het schip in een grote storm. Een storm die negen weken aanhield. Tevergeefs probeerde Van der Decken de Kaap te passeren. De volledig uitgeputte bemanning smeekt hem terug te keren, maar De Hollander weigert, hij gooit zijn stuurman overboord en roept: “God of de Duivel, de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel!”.

De voorstelling vertelt het huiveringwekkende en bloedstollende verhaal van: ‘De Vliegende Hollander’. Of liever gezegd het verhaal van: ‘de zoektocht naar De Vliegende Hollander’. Wat iets heel anders is, maar op hetzelfde neerkomt, omdat het ook over de Vliegende Hollander gaat. Huiveringwekkend en bloedstollend klinkt misschien behoorlijk spannend, maar wees gerust; de voorstelling is doorspekt van doldwaze humor, kluchtige elementen en onverklaarbaar grappige decor-hoogstandjes. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van een kluchtige comedy, maar dat klinkt toch een stuk minder spannend. Bovendien, beste lezer, kunnen wij alvast verklappen dat de Hollander aan het eind van de voorstelling gevonden wordt, zodat het publiek hem in levenden lijve, of misschien wel in dode lijve, kan aanschouwen. Ruwe zeeën worden aangedaan, een poncho wordt dan ook van harte aanbevolen.

De Vliegende Hollander’ is een hilarische en spannende comedy uit de koker van het beroemde theatergezelschap Theater Te Water en werd in 2003 op theaterboot ‘De Verwondering’ gespeeld. In 2007 heeft Het Nieuwe Masker de voorstelling ter ere van het 25-jarig bestaan van Theater Te Water gespeeld. En nu, 11 jaar later, speelt Het Nieuwe Masker deze doldwaze comedy opnieuw. In een eigentijds jasje, een oogstrelend decor, en boordevol kolderieke momenten. ‘We varen uit!’, komt u aan boord?

De voorstelling is geschikt voor jong (vanaf 12 jaar) en oud (tot 108 jaar) en Jan en Alleman.

Reserveer alvast 6 oktober in uw agenda want dit wilt u niet missen

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×