Selecteer uw pagina
Van de voorzitter oktober, klik hier -- Helaas moeten we de start van de knutsel- en timmerclubs uitstellen, klik hier -- Laatste Boekenmarkt nieuws, klik hier -- Verslag straatbingo's in de Weide, klik hier -- De nieuwe regels a.g.v. Corona nog eens op een rij, klik hier --

Nieuws

Inhoud:

2020-09-12 Van de voorzitter
2020-08-10 Regels wijkgebouw De Weideblik

Van de voorzitter

Beste wijkbewoners,

De eerste maand van het winterseizoen is achter de rug. Heel voorzichtig zijn de meeste volwassen activiteiten opgestart en een aantal start in oktober.

Om in de grote zaal aan tafel de afstand te kunnen bewaren zijn grote tafelbladen gemaakt die over de bestaande tafel heen worden gelegd. Op deze manier wordt het tafelblad vergroot van 0,8 x 1,2 m naar 1,5 m n het vierkant.

Heel anders is het met de kinderactiviteiten. Zowel de activiteiten commissie als de jeugdclubcommissie is tot de conclusie gekomen dat bij de activiteiten waar begeleiding nodig is, en dat is vrijwel bij elke activiteit, het niet mogelijk is om de voorgeschreven 1,5 m afstand tussen de begeleiders en de kinderen te handhaven. En daarom zijn alle kinderactiviteiten voorlopig tot 1 januari geannuleerd. En dat betekent ook dat er geen intocht van Sinterklaas is en ook geen Sinterklaasfeest in het wijkgebouw. De beide commissies hebben lang getwijfeld want zij willen graag activiteiten voor kinderen organiseren, maar uiteindelijk is de knoop toch doorgehakt en gaan we in december bekijken of het verstandig is om in januari te beginnen.

Ik kan wel verklappen dat de activiteitencommissie aan het bekijken is of zij in plaats van het sinterklaasfeest een coronaproof Kerstinloop dag kan organiseren waarbij de kinderen langs kunnen komen bij de kerstman. Maar dit idee moet nog in detail worden uitgewerkt.

Ook dit jaar doet wijkvereniging De Weide mee aan de actie Rabobank clubsupport. Het del dat wij hebben aangegeven is het verder verduurzamen van het wijkgebouw. We hebben al heel veel gedaan maar de energiescan van 2019 geeft aan dat wij nog een aantal stappen te nemen hebben. Mensen die lid zijn van de Rabobank kunnen in oktober hun stem geven aan wijkvereniging De Weide. Ik hoop op veel stemmen, want hoe meer stemmen hoe groter het bedrag.

Dan nog een kort stukje over de financiën. Op de eerste maandag van september presenteert onze penningmeester een overzicht van de eerste 3 kwartalen. Het zal u niet verbazen dat de exploitatiecijfers van het wijkgebouw er niet zo best uitzien. Was het exploitatieverlies in 2019 nog -€ 3.000 in 2020 is dit verlies opgelopen tot -€ 7.500 en daarbij is al de bijdrage van het rijk van € 4.000 verwerkt. Tja het is heel simpel. De inkomsten blijven sterk achter doordat er geen ruimtes worden verhuurd, activiteiten zijn gestopt, de bar omzet is gekelderd etc. en de vaste lasten (afschrijvingen, WOZ, verzekeringen, BUMA, SENA, Videma etc.), elektriciteit en gas, die lopen gewoon door.

Ik heb in de eerste week van september gezien dat er aardig wat activiteiten zijn opgestart.

Ik hoop dat er de komende periode geen nieuwe strenge nieuwe maatregelen komen en dan kunnen wij het verlies over 2020 beperken.

Beste mensen dit was het voor deze keer en ik hoop van harte u in oktober te kunnen verwelkomen bij een van de activiteiten in ons wijkgebouw.

Hein Akerboom, voorzitter

 

REGELS WIJKGEBOUW De Weideblik.

De overheid heeft regels vastgesteld voor bezoek aan openbare gebouwen.

Deze worden door de wijkvereniging een op een overgenomen.

Onderstaand vindt u de regels waaraan u moet voldoen om een bezoek te brengen aan een activiteit/afspraak in het wijkgebouw. Deze zijn gebaseerd op de situatie per 7 augustus, de informatie van de persconferentie van 6 augustus is meegenomen. Mochten er na die tijd van overheidswege wijzigingen of aanvullende regels worden afgekondigd dan zullen wij die per direct invoeren en in het wijkgebouw kenbaar maken.

 

TOEGANGSREGELS

Allereerst is het gebouw alleen toegankelijk indien u een afspraak heeft of dat u zich heeft aangemeld voor een activiteit. Tot nader order kunt u dus niet even binnenlopen om naar het toilet te gaan of om een boek te lenen etc.

Ingeval van deelname aan een activiteit staat er iemand bij de deur om u op te vangen en u aan te melden op het aanwezigheidsregistratieformulier. Heeft u zich niet aangemeld dan is de kans erg groot dat u niet wordt toegelaten.

Vervolgens wordt u verzocht om de handen te reinigen met de reinigingsgel.

De volgende stap is het invullen van de gezondheidsverklaring, met de volgende vragen:

 

GEZONDHEIDSVERKLARING

Invullen naam en telefoonnummer

Heeft u de afgelopen 24 uur een of meerdere van de navolgende klachten gehad dan mag u NIET naar binnen.

Hoesten,

Neusverkoudheid,

Koorts vanaf 38 graden,

Benauwdheidsklachten.

Verder mag u ook NIET naar binnen indien:

U op dit moment u een huisgenoot heeft met koorts en/of benauwdheidklachten,

U het coronavirus heeft gehad en dit de afgelopen 7 dagen is vastgesteld (in een lab),

U een huisgenoot/gezinslid heeft met het coronavirus en u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar heeft gehad terwijl hij/zij nog klachten had.

U in quarantaine bent omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld.

Na het volledig invullen van het formulier kunt u naar binnen.

Mensen die weigeren het formulier in te vullen worden niet toegelaten.

De vereniging slaat de formulieren 4 weken op en wanneer ze dan niet zijn opgevraagd door de GGD worden ze vernietigd.

 

GEDRAGSREGELS IN HET WIJKGEBOUW

Bij binnenkomst handen reinigen met reinigingsgel.

Schudt geen handen.

In de centrale hal zijn met pijlen op de grond looproutes aangegeven, wanneer iedereen die opvolgt kan aan de 1,5 maatregel worden voldaan.

Maximaal 1 persoon tegelijk in de lift. Dus eigenlijk alleen te gebruiken als u geen trap kunt lopen.

Ga direct naar uw zaal en stoel en ga niet rondlopen.

Pauzes worden zoveel mogelijk in dezelfde ruimte doorgebracht. U kunt wel naar buiten voor een rookpauze.

Tot nader order zijn er geen lunchbuffetten meer in de ontmoetingsruimte en de grote zaal. Bij een bijeenkomst met een lunch zal deze in de vergaderruimte worden geserveerd.

Was/ reinig regelmatig de handen. Op diverse plaatsen staan handgel pompjes

Maak verder gebruik van alle aangeboden voorzorgsmaatregelen qua hygiëne.

Houdt 1,5 meter afstand van elkaar en waar nodig wacht om mensen ruimte te geven.

Nies in je elleboog.

Gebruik papieren zakdoekjes, deponeer de zakdoekjes in de geplaatste afvalbakken

Per toiletruimte is 1 persoon toegestaan. De aanwijzingen staan op de toilet deur

Betaal zoveel mogelijk met de PIN

Voor een cursus/activiteit kunnen aanvullende maatregelen nodig zijn. Deze worden dan meegedeeld door de activiteiten/ cursus leider.

Wij verzoeken dringend om deze aanwijzingen op te volgen.

Er wordt niet actief gecontroleerd op naleving van de regels maar verwachten dat iedereen solidair is en zich aan de regels houdt.

Mocht worden geconstateerd dat een persoon zich, ondanks waarschuwingen, regelmatig niet aan de gedragsregels houdt,
dan kan het bestuur besluiten om de betreffende bezoeker, ter bescherming van de overige bezoekers, de toegang tot het wijkgebouw te ontzeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  
 

 

 

   

 

 

 

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×