Selecteer uw pagina
OPROEP voor klaverjasliefhebbers, klik hier -- OPROEP aan alle wijkbewoners, klik hier -- De agenda is weer goed gevuld met activiteiten tot de zomer van 2022, klik hier -- Wekelijkse verkoop boeken, platen en CD's start weer op vrijdag 10 september 2021, klik hier -- Toneelnieuws, klik hier -- 17e Boeken-, Platen- en CD-markt op 5, 6 en 7 november 2021 , klik hier -- 20 november 2021 Sinterklaasfeest, klik hier -- 28 november 2021 Koppel Darttoernooi in De Weideblik, alleen voorinschrijing en Corona toegangsbewijs verplicht, klik hier -- 11 december 2021 Kinderbingo, klik hier -- 30 december 2021 Verkoop van oliebollen, appelflappen en knieperties, klik hier -- Nieuws over de timmer- en knutselclubs, klik hier -- Verslag Compostactie 13 maart, klik hier -- Verslag 16e boeken-, platen- en CD-markt van 11, 12 en 13 juni, klik hier --

Ouderengym

Dinsdagmorgen, 11.15 tot 12.15 uur

GEZOCHT : OUDEREN DIE MEER WILLEN BEWEGEN !

Deze groep is jaren geleden gestart onder de noemer bejaardengym. In die jaren is er veel veranderd; ook de naam bejaardengym is vervallen en daar is Meer Bewegen voor Ouderen in de plaats gekomen.

Meer Bewegen voor Ouderen is een verzamelnaam voor activiteiten, die worden georganiseerd voor ouderen. Het zijn lessen die inspelen op de verschillende aspecten van het ouder worden, waarbij de dagelijkse bezigheden centraal staan. En daarbij gaat het vooral om het bewegen zelf, niet de spelregels, winnen of verliezen, maar de fitheid staat voorop. En natuurlijk het plezier en de mogelijkheid om anderen te ontmoeten is aanwezig.

Dus ouderen grijp nu uw kans en word lid van de MBVO-groep, want ze zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste deelnemers, die een uurtje met hen mee willen bewegen.
Zij beginnen met een inleiding en bewegen dan op leuke muziek; dit gebeurt in kringvorm of kriskras door de zaal. Hierna wordt de stoel gepakt en wordt er gewerkt met materiaal (zoals ballen, werpringen of hoepels) om, op een speelse manier, de spieren en gewrichten soepel te houden. Met deze oefenvormen sluiten ze af in een soort zitdans op muziek, zodat de hersenen ook nog gekraakt worden. Aan het eind van de les sluiten ze af met een spel.
Deze dames en heren gaan altijd met een tevreden en fit gevoel weer huiswaarts.

Bent u 65 jaar of ouder en denkt u, dit is misschien iets voor mij, kom dan eens een kijkje nemen of doe gelijk mee.

U kunt met ons meedoen op dinsdagmorgen van 11.15 - 12.15 uur in wijkgebouw De Weideblik, De Ploeger 10 in Hoogeveen.

Graag tot ziens op dinsdagmorgen!
Informatie:
Alie Dekker tel. 352382 of Wil den Dulk tel. 221824

 

Advertenties


Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×