Van de voorzitter oktober, klik hier -- Helaas moeten we de start van de knutsel- en timmerclubs uitstellen, klik hier -- Laatste Boekenmarkt nieuws, klik hier -- Verslag straatbingo's in de Weide, klik hier -- De nieuwe regels a.g.v. Corona nog eens op een rij, klik hier --

Bingo

BINGO op 10 oktober

Ook bij de maandelijkse bingo houden we ons aan de corona-richtlijnen:
Vanwege de 1,5 meter maatregel kunnen we slechts 60 personen toelaten in de grote zaal.
Verder moeten alle deelnemers zich vooraf hebben aangemeld. Wij hebben hiervoor een nieuw
e-mail adres geopend: bingo@wijkverenigingdeweide.nl
Heeft u geen internet dan kunt u zich telefonisch opgeven op 0528-269230. Bij meer dan 60
aanmeldingen hanteren wij de volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.
De zaal gaat om 19.00 open en bij de deur wordt gecontroleerd of u zich heeft aangemeld en
wordt u gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze bewaren we 4 weken en daarna
worden de verklaringen vernietigd. Verder vragen wij u de handen te reinigen met de desin-
fecterende gel. In de zaal staan losse tafels met elk twee stoelen. Alleen echtparen/huisgenoten
mogen bij elkaar aan tafel zitten. Bij binnenkomst zaal dient u direct een zitplaats in te nemen.
Het is niet de bedoeling dat u in de zaal gaat rondlopen om met bekenden te praten.
Wanneer het pauze is vragen wij u om niet met zijn allen tegelijk naar de bar te gaan om iets te
bestellen en om daarbij ook in de wachtrij de 1,5 m te respecteren. Wij onderzoeken nog welke
mogelijkheden er zijn om het barbezoek te reguleren, een mogelijkheid is dat wij een tafelnum-
mersysteem gaan invoeren.
Bij de toiletten geldt de regel 1 persoon tegelijk in de toiletruimte.
Dit alles betekent dat wij de pauze wat langer laten duren om u allemaal in de gelegenheid te
stellen om naar het toilet te gaan en om iets te bestellen.
Bij dit alles geldt het voorbehoud dat aanvullende coronamaatregelen van de overheid in het
ergste geval kunnen leiden tot afgelasting.

Algemene info voor de BINGO van 10 oktober in wijkgebouw De Weideblik aan de Ploeger 10.
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.00 uur), kaartverkoop start om 19.30 uur
Hoofdprijs: € 450 contant. En een jackpot tot maximaal € 125.
De Bingoboekjes kosten € 6,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden, Voor aanvang krijgen dege-
nen die een bingoboekje in het bezit hebben de mogelijkheid een tweede boekje te kopen voor
slechts € 3,-. De bingokaarten voor de superronde kosten € 1,50 per kaart. Toegang vanaf 16 jaar

Straatbingo in De Weide tijdens de coronaperiode

In de vorige wijkkrant schreven wij al over het gezamenlijke initiatief van de wijkvereniging en SWW/Smederijen om voor de straten die dat leuk vonden een straat bingo te organiseren. Het idee werd geopperd door opbouwwerker Lisette Rinkema van SWW, die hierin een mogelijkheid zag om het wegvallen aan sociale contacten door de sluiting van o.a. het wijkgebouw op te vangen. Het principe was eenvoudig. Een straat gaat zelf na of er belangstelling is, wij maken een afspraak en komen met het bingoapparaat en de prijzen.

Wij hebben in de Schweitzerstraat 2 bingo’s gedraaid verder nog op de Schokker, de Rotsvlinder en in de Zende. In de Zende zijn op verzoek wat meer rondes gedraaid en hadden de bewoners gezamenlijk voor de prijzen gezorgd.

Terugkijkend op dit initiatief moet worden vastgesteld dat dit in de straten waar we geweest zijn het idee om met de bingo de wijk in te gaan positief is ontvangen. Het was voor sommige mensen zelfs de eerste keer dat ze naar buiten kwamen sinds de lock-down. Het doel om mensen weer, op afstand, naar buiten te krijgen en weer wat sociale contacten te maken is daarmee geslaagd, al hadden best wat meer straten zich mogen aanmelden. Nu de schoolvakanties voorbij zijn en de maatregelen versoepeld, zijn we met het aanbieden van de straatbingo gestopt.

Op de bijgevoegde foto’s een impressie van de stratenbingo in De Zende en De Schokker.